ВСИЧКО ЗА ГОЛЯМАТА ИГРА   

Швейцарското дизайн студио BIG-GAME с лекция за Design Is

След три успешни издания на DESIGN IS, поредицата събития на Центъра за дизайн и иновации ГЕНЕРАТОР , за четвъртото се задава нещо наистина голямо в продуктовия дизайн. На 28 ноември в София е поканен Елрик Пти от BIG-GAME. Той е един от тримата създатели на популярното швейцарско студио за интериорен и продуктов дизайн, създадено през 2004, което работи за брандове като HAY, Hermes, MUJI, Wallpaper и Nespresso. BIG-GAMEреализират идеи в неочаквани контексти, мотивирани най-вече от целта да създават фунадаментално необходим дизайн за масова употреба и ежедневно удоволствие.Лекцията се осъществява в партньорство с Прототип, платформата за изкуство и култура на Societe Generale Expressbank.

Работите на BIG-GAME винаги са със семпъл, функционален и оптимистичен дизайн, достъпни и лесно приложими в ежедневието. BIG-GAME са автори както на продукти - мебели, предмети за бита, аксесоари, така и на интериори, сценографии, изложби. Носители са на награди като Swiss Design Award, the Wallpaper Design Award, the Good Design Award и още много. Техни произведения са включени в колекциите на институции като музея за модерно изкуство в Ню Йорк МоМА и Центъра Помпиду.

Сред най-известните продукти на BIG-GAME са Bold chair, лампата SMALLWORK за HABITAT, която беше забелязана на бюрото на френския президент Емануел Макрон. През 2014 правят впечатляваща инсталация за финалистите с конкурс, организиран от модната къща  Hermès.

 

Лекцията в ГЕНЕРАТОР на 28 ноември от 19.00 часа е на английски език и с вход 10 лв.

ГЕНЕРАТОР се намира в Бизнес център Витоша, Черни връх 47, източен вход, София.

Очаквайте скоро и отговорите на самия Elric Petit в ПРОТОТИП 13 за стандарта, който го вдъхновява и следва в дизайна и живота.