СОФИЙСКА ПРЕМИЕРА НА „ОСТАЙНИЦА“   

Още през ноевмри предупредихме, че се задава нов роман от Рене Карабаш (Ирена Иванова). „Остайница“ вече е на книжния пазар, а този петък предстои и софийската му премиера.

Това, разбира се, няма да бъде традиционно литературно събитие, а нещо като театрална разходка из романа или аудио-визуална лична среща с книгата с ярко червени корици. В представянето ще се включат актьорите Теодора Духовникова, Петър Дочев, Дария Митушева, Светлана Янчева и съвсем младата Калина, както и натуршчиците Иво Христов-Кукера и Никола Вълков.

Разказът е ситуиран в Албания, в чиито най-отдалечени планински краища и до днес властват сложна система от традиционни закони и кръвни вражди. Бекиа е момиче, което отчаяно иска да бъде син на баща си, който е искал да има момче. По думите на авторката, това е „история за човека отвъд пола, за човека, събрал гнева и милостта на Господ в своите 21 грама душа“. Романът е написан в постмодерния стил на писане „поток на съзнанието“, който „подмята“ читателя като вълна. А грижата да не се удави – си е напълно за негова сметка.

11 май, петък, от 19:00 часа 
Театрална работилница "Сфумато"

Вход свободен
Дрескод: червено