Пулсът на Европа в зала България с Арена ди Верона квартет   

Събитията в годината на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз са толкова много, че на публиката й е лесно да се обърка кои си заслужават. Концертът Пулсът на Европа с участието на прочутите Арена ди Верона квартет в зала „България“ със сигурност е от тези, които не трябва да се пропускат. На 28 май забележителните инструменталисти от Арена ди Верона квартет ще покажат майсторския си, изискан и пъргав стил и в София. Силата им е да пренасят на камерна сцена класическата цикличност и трагичност в романтичния жанр, роден във вълшебната атмосфера на знаменития хилядолетен амфитеатър във Верона.

Арена ди Верона квартет са Гюнтер Санин, Винченцо Куаранта (цигулки), Лука Поца (виола) и Сара Аиролди (виолончело) – възпитаници на едни от най-престижните световни музикални училища и селектирани в оркестъра на Арена ди Верона.

Пулсът на Европа на 28 май е под диригентството на Владимир Кираджиев (Австрия/България) и със специалното участие на австрийските музиканти Михаел Публих (пиано) и Рафаел Дженер (ударни). В концерта участие ще вземе и Камерата Орфика НБУ.

Програмата на Пулсът на Европа с Арена ди Верона квартет включва музикални интерпретации на световно ниво с творби на Джузепе Верди, Стефан Драгостинов и Михаел Публих.