ПОП-ЪП ИЗЛОЖБА НА МЛАДИ СЪВРЕМЕННИ АВТОРИ „В състояние на движение“   

Заповядайте на първото по рода си събитие, което изниква само за един уикенд и то на най-неочакваното място - банков офис. Ако искате да станете свидетели на една нестандартна изложба, елате на ул. „Граф Игнатиев“ № 38 в:

  • петък от 19:00 ч. до 22:00 ч.
  • събота и неделя от 10:00 ч. до 22:00 ч.

Изложбата събира и представя 10 нови и многообещаващи съвременни български артисти, живеещи и творящи на различни места в България и Европа. Всички те имат разнообразен опит, образование и подход, работят използвайки различни техники и комбинирайки смело формати и медии. Всички те са в непрекъснато творческо движение. Запознайте се с всеки един от авторите тук.

Селекцията на автори и подредбата на изложбата е поверена на кураторите от Студио Комплект (Бояна Гяурова и Адриана Андреева), които са с дългогодишен опит в ресорите съвременно изкуство, дизайн, архитектура.  

До края на 2017 Прототип ще реализира още събития, лекции и работилници на тема дизайн, ателиета по роботика и изкуство за деца, изложби на съвременни творци и други.  Очаквайте повече информация тук!

Заповядайте!

Екипът на Прототип

 

В състояние на движение

Днес художествените проявления рядко се ограничават до едно изразно средство. Възможностите за експерименти по отношение на технологии, сътрудничества и медии са по-богати от всякога. Това важи в още по-голяма степен за новото поколение творци. Идвайки от различни места, образование, опит и квалификация, техният талант се изразява в смелата употреба на различни формати и инструменти. Това състояние на постоянно откривателство и творческо развитие движи работата им напред, прави я релевантна за нашето време и ангажираща за публиката.

 По повод лансирането на новата платформа Прототип ние избрахме 10 визуални творци под 40 години, които са завършили образованието си през последните 10 години в България или в чужбина, отдали са се на различни сфери от съвременното изкуство и дизайн, като прекосяват уверено полетата на визуални, материални и интелектуални интерпретации. Ние се заиграваме със значението на думата “прототип” в смисъла й на експеримент, на търсене на финална функция или завършено състояние, на проба с отворен следващ етап и движение напред.

Студио Комплект