ПОП-ЪП ИЗЛОЖБА НА 13 МЛАДИ И УТВЪРДЕНИ БЪЛГАРСКИ АВТОРА С НЕСТАНДАРТЕН АРТ ПОГЛЕД НА НЕСТАНДАРТНА ЛОКАЦИЯ   

Заповядайте на „МУТАНТ – втора природа за материал, форма, тема“ – временна изложба, която трансформира един банков офис в галерия, за да Ви представи четиридесет и три разнообразни произведения на тринадесет млади  и утвърдени български автора, творящи на различни места в България и Европа.

Дизайн, бижута, текстил и керамични обекти ще трансформират иначе „стерилната“ локация на един морски банков офис в изложбено пространство.

Ако искате да станете част от това нестандартно събитие, елате в централния офис на Сосиете Женерал Експресбанк във Варна на ул. „Преслав“ № 69 на:

  • 20 юли (петък) от 18:30 ч.  - официално откриване
  • 21 юли (събота) и 22 юли (неделя) от 10:00 до 23:00 ч.

Авторската селекция и подредбата на изложбата е поверена на кураторите от Студио Комплект (Бояна Гяурова и Адриана Андреева), които са с дългогодишен опит в сферата на дизайна и съвременното изкуство.  Основен принос за преобразяването на банковия интериор има Ева Вентова – утвърден сценограф с ярък подход при специалните пространствени оформления.  

Очаквайте представяне, творческа биография и интервюта с обещаващите млади артисти в секциите „Прожектор“ и „Атлас“ на сайта на проекта www.prototype.bg.

Изложбата се организирана от ПРОТОТИП - един нестандартен проект на  Сосиете Женерал Експресбанк, чрез който банката доближава изкуството до хората, провокира творческото мислене и развива културата. 

Входът е свободен!

Заповядайте!

Екипът на ПРОТОТИП