МАНИЯ ЗА КИНО   

На 32-рото издание на Киномания ще видим 55 филма, от които цели четири български игрални, един български документален филм и една копродукция с българско участие ще имат своите премиерни прожекции. Традиционната френска програма ще съдържа 9 заглавия, с акцент върху комедиите със социален привкус, както и анимацията „Белия зъб” по класическата книга на Джек Лондон. Ще гледаме и „Те” на Паоло Сорентино.

Българските премиерни игрални заглавия са „Далеч от брега” на режисьора Костадин Бонев, „Мълчанието на сестра ми” на режисьора и сценарист Киран Коларов, „Смарт Коледа” на режисьора Мария Веселинова, както и „Времето е наше“ на режисьора Петър Попзлатев, който ще открие фестивала на 15 ноември.

„Соня Йончева. Sempre Libera” на режисьора Георги Тошев е родното документално заглавие в тазгодишната Киномания. В програмата е включена и една провокативна копродукция с българско участие, спечелила две награди на фестивала в Карлови Вари – „Не ме интересува дали историята ще ни запомни като варвари”.

Билетите за Киномания са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.

Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2018.