Кулминация в тишината   

Дуета, който никой не си представя, но всички чакат

Лиса Джерард и Йордан Камджалов изпълняват вълшебна симфония с уникална композиция на 14 март в Зала 1 на НДК. Българската аудитория ще стане доброволен участник в „Симфония на скръбните песни“ по Хенрик М. Гурецки, която Камджалов сам определя като „кулминация в тишината“. 

Трета симфония на Гурецки се състои от три бавни и изключително въздействащи части, а  Йордан Камджалов ще дирижира българския международен оркестър GENESIS ORCHESTRA и световноизвестния, нереален глас на Лиса Джерард.

Австралийката, създател, композитор и икона на Dead Can Dance, неведнъж е намирала вдъхновение в България – в българския фолклор, в мистерията на българските гласове, в иновативните и неочаквани идеи на Културна Концептуална Платформа на Камджалов. Лиса Джерард сега идва, за да разбие концепцията, че класическата музика е скучно забавление за елита и дава монументалния си глас в подкрепа на диригента – автентичен визионер и смел артист Йордан Камджалов.

Спектакълът „Симфония на скръбните песни“ на 14 март е неочаквана колаборация, която българската публика очаква с търпение и възбуда. Концертът „Симфония на скръбните песни“ се реализира в рамките на проекта „Свобода в класиката“, който стартира през март 2017 г. в Пловдив.

Очаквайте скоро отговорите на Йордан Камджалов и Лиса Джерард за Прототип в рубриката Прожектор.