KAN WAKAN С НОВ СИНГЪЛ   

снимка: Per Nordgren

INDIGO е част от предстоящия втори албум Phantasmagoria Vol.1, който ще бъде представен премиерно в София през септември, ура!

Георги Линев е композитор, продуцент и мулти инструменталист, роден в България и базиран в Ел Ей. Родителите му се развеждат, докато е още бебе. В България отраства в нищета, а когато е на 13 с майка му избират пътя на мигрантството с надеждата за по-добър живот.  Светът не беше чувал тази история до преди  точно 4 години, когато първо в Щатите, а след това и у нас започна трескаво да се говори за KAN WAKAN, неговият артистичен псевдоним.

Българинът издава дебютния си албум, Moving On, през UMG's Verve Records и Virgin EMI, който достига, съвсем сериозно!, до номер 37 в класацията Billboard “Heatseeker Albums”. Албумът прави и към 2 милиона стрийма и се сдобива с ревюта в медии като Rolling Stone и The Independent UK.  Критиката моментално лепва за Линев етикета един от „10-те най-добри млади автори в Ел Ей“, заедно с имена като Франк Оушън и Мигел.

Творческата биография на Линев включва музика за трейлъра на сезон 5 на хитовия сериал на HBO Игра на тронове. Композира музиката и за филма Dead Draw, който в момента се излъчва глобално по Showtime. Българинът е свирил на живо с имена като Arctic Monkeys, Royal Blood и The Internet. Продуцирал е музика и за албумите на Moses Sumney Lamentations EP и Aromantism, заглавие, влязло в множество световни класации за Най-добри албуми на годината (2017). Едно от продуцираните от Линев парчета, включено и в двете издания, е с участието на ThundercatLonely World, което влиятелното списание Pitchfork помества в техния Топ 100 за 2016. Линев е продуцент и на последния албум на Иво Димчев, Sculptures, работил е по тракове и за George Cosby и Rachel Fannan.

След премиерата на  новия сингъл, нямаме търпение и за новия албум на Kan Wakan, Phantasmagoria Vol.1,  замислен като част на трилогия и с глобална дигитална премиера в края на август. В него участват различни гост-вокали, както и оркестърът на Софийска филхармония.

Новата продукция на KAN WAKAN ще бъде представена премиерно на живо в София през септември. Скоро ще има и повече новини за събитието.

Очаквайте скоро интервю с Георги Линев – в секцията ни ПРОТОТИП 13.

Чуйте INDIGO тук:

Itunes: http://itunes.apple.com/album/id1406454088?ls=1&app=itunes

Apple Music: http://itunes.apple.com/album/id/1406454088

Spotify: spotify:track:0W70MRbFsz8rujLozlLLA4

 

Последвайте KAN WAKAN:

https://open.spotify.com/artist/41j1aNakGQ3v2SAcPHaRIl

www.soundcloud.com/kanwakan

www.facebook.com/kanwakan

www.instagram.com/kanwakan

www.twitter.com/kanwakan

https://www.youtube.com/user/KanWakan