Fontfabric на 10 с изложба   

На 22 ноември българското студио за дизайн на шрифтове Fontfabric, посреща десетия си рожден ден с изложба в Галерия 2.0. В рамките на една седмица в споделеното пространство за изкуство на ул. "6-ти септември" №26 посетителите ще могат да видят някои от най-емблематичните типографски проекти на студиото от създаването му до днес. Те ще бъдат визуализирани под формата на арт инсталации, постери и печатарски семпли, изпълнени с оригинални шрифтове, а посетителите ще могат да видят и първия каталог на най-продаваните шрифтови фамилии на Fontfabric.

Дигиталната шрифтолеярна, създадена в София, вече 10 години заема челни места в световната класация с най-продавани шрифтове на популярния типографски сайт MyFonts.com. Сред най-известните шрифтове, създадени от постоянно развиващия се млад екип дизайнери на Fontfabric, са: Intro, Nexa, Uni Sans, Muller, Panton, Intro Rust. Дизайн студиото, основано от Светослав Симов – Свет през 2008, създава оригинални продукти за световни и български брандове като Nike, Dacia, McDonalds, KFC, Lipton, Nestle, Telenor, Viasat, bTV, Plovdiv 2019 и много други в повече от 50 държави.

Официалното откриване на изложбата 10 години Fontfabric е на 22 ноември в Галерия 2.0., която ще се превърне и във временна сцена за предпремиерното представяне на част от новия албум на Иван Шопов и Теодосий Спасов – InFusion, чиято визуална идентичност и типография е дело на дизайнерите от Fontfabric. Шрифтът Squad, използван за заглавието на албума му, е специално приспособен и персонализиран за InFusion, за да е в пълен синхрон с универсалния дух, който музиката му носи.

10 години Fontfabric е в споделеното пространство за изкуство Галерия 2.0 на ул. "6-ти септември" №26 от 22 до 29 ноември, от 12 до 19 ч.  Вход – свободен. 

Очаквайте скоро интервю със създателя на студиото Светослав Симов - Свет за Прожектор. 

Повече информация на:

www.fontfabric.com

https://www.facebook.com/Fontfabric

https://www.instagram.com/fontfabric/

https://www.behance.net/fontfabric

https://twitter.com/fontfabric

http://new.myfonts.com/person/Svetoslav_Simov/

https://dribbble.com/fontfabric