Дизайнът като валута   

Design Is

Създателите на графичната идентичност на Амстердам гостуват в София

Световните thonik представят: Дизайнът като валута

Втората лекция с именити новатори в дизайна на платформата Design Is посреща артистите, създали графичната идентичност на Амстердам, по поръчка на община Амстердам – холандското студио thonik. В публичната си лекция Дизайнът като валута, екипът ще говори пред българската публика за дизайна като сила, която трансформира, обединява и провокира обществото.

Задачата си thonik определят като обществена мисия – чрез комуникационен дизайн, графична идентичност и моушън графикс, да направят света по-красив и добър.

Освен за графичната идентичност на Амстердам, холандското студио е отговорно и за новата визия на архитектурното биенале във Венеция, холандската броудкаст компания VPRO, музея Boijmans van Beuningen в Ротердам, музея Marta Herford в Германия, Power Station of Art in Shanghai, ZKM Karlsruhe, Manifesta 9 и Holland Festival.

DESIGN IS в ГЕНЕРАТОР е серия от лекции, изложби и работилници на смели новатори в дизайна и революционните им идеи. Форматът им чрез близка среща с публиката разкрива разнообразните аспекти на дисциплината и тяхното приложение за по-качествен живот.

Лекцията на Thonik e на 24 октомври от 19.00 в ГЕНЕРАТОР в Бизнес център Витоша, Черни връх 47, София и се случва благодарение на Prototype - платформата на Сосиете Женерал Експресбанк за култура и иновации.