Коледа идва по-рано в София с Виенския камерен оркестър   

Българска виолончелистка свири със знаменитите музиканти

Тази година Коледа в България ще настъпи рано през декември. Автентичният австрийски коледен дух идва в София на 5 декември с празничен концерт на Виенския камерен оркестър в Зала 1 на НДК. Лиляна Кехайова е българската звезда във виртуозния състав. Концертът на Виенския камерен оркестър на 5 декември включва виенски коледни класики и любими мелодии на Йохан Щраус и Фриц Крайслер.

Виенският камерен оркестър е основан през 1946 и е световно популярен с високата техничност и прецизност на музикантите си. През годините диригенти и партньори на оркестъра са били звезди като Йехуди Менухин, Карло Зеки, Шандор Вег, Филип Ентрермот, Емст Ковачич, Йожи Хатори. От 2008  главен диригент е Стефан Владар, който поставя оркестъра за постоянно на челни места в национални и международни класации. Солист и диригент на празничния концерт в София е виртуозният цигулар проф. Марио Хосен, чиято харизма и сценично присъствие му спечелиха безапелационна слава в най-елитните концертни зали в света.

Очаквайте скоро интервю с българската звезда във Виенския камерен оркестър Лиляна Кехайова, която отговори на нашите фундаментални 13 Прототип въпроса – за началото, вдъхновението и трансформиращата сила на изкуството.