АГА СПЕЧЕЛИ СЪРЦЕТО НА САРАЕВО   

Българският филм „Ага“ е отличен с голямата награда от филмовия фестивал в Сараево – Heart of Sarajevo. На събитието, което тази година се проведе от 10 – 17 август, за 24-ти път в столицата на Босна и Херцеговина, нашето заглавие печели състезанието в категорията Най-добър пълнометражен филм.

Работата на режисьора Милко Лазаров и продуцента Веселка Кирякова e впечатлила най-силно 5-членното жури с председател иранският режисьор и сценарист Асгар Фаради. В комисията, гласувала за „Ага“, са още хърватската актриса Джудита Франкович Брдар, Майк Гудридж, Артистичен директор на филмовия фест Macao, Великобритания, френската фотографка Бриджит Лаком и грузинската режисьорка и сценарист Ана Урушадзе.

„Ага“ разказва за Седна и Нанук, които живеят далеч на север и мечтаят отново да съберат семейството си. След смъртта на Седна Нанук извървява дълъг път, за да открие напусналата ги отдавна тяхна дъщеря Ага. Филмът, мажоритарна българска продукция с участието на Германия и Франция, е сниман в Якутия.

Припомнете си какво ни разказаха лично Милко Лазаров и Веселка Кирякова малко след премиерата на „Ага“ в секцията ни ПРОЖЕКТОР.