„Ага“ на Милко Лазаров закрива Берлинале   

AGAposter

Помните ли „Отчуждение“- разтърсващата и радикална кино история за едно продадено в Гърция българско бебе? Дебютният игрален филм на режисьора Милко Лазаров "Отчуждение" бе първият български филм от 20 години насам със световна премиера по време на 70-ия международен кинофестивал във Венеция.

Екипът, който стои зад него, днес създаде „Ага“ – филмът, който ще открие София Филм Фест през март и ще закрие Берлинале. За първи път от 29 години българска продукция участва в официалната селекция на престижния международен фестивал. 

Историята в „Нанук“ – работното заглавие на „Ага“, е за семейство ескимоси Нанук и Седна, които избират семейната и социална изолация пред враждебността на съвременния свят.  Дъщеря им Ага обаче предпочита града и бащата обещава да я открие след смъртта на съпругата си. Филмът, сниман на края на света – в Якутия, е за оцеляването на деликатните човешки отношения в грубия съвременен свят. „Ага“ е една интимна история с размаха на пространството. Нямаме търпение да я видим.

Режисьор - Милко Лазаров

Сценарий - Милко Лазаров, Симеон Венциславов

Продуцент - Веселка Кирякова

Очаквайте скоро отговорите на Милко Лазаров за ПРОТОТИП 13.

Фотокредит: © Stoyan Muzzy