Абстрактни музикални кодове   

Художникът Стилиян Дичев представя най-новата си изложба Музикални кодове в галерия Оборище 5 за една седмица от 3 април. 

Музикални кодове е любопитен диалог между изобразителното изкуство и музиката и персонално преживяване на автора в опитите му да открие и пресъздаде силата на тази синергия. 

Дичев представя 20 живописни платна в среден и голям размер, които отразяват творческите му търсения и вдъхновения през последните три години. Художникът традиционно използва прости и класически инструменти – ленено платно и акрилни бои, за да изрази многопластието на настроенията си – понякога - експресивни и ярки, друг път – смирени и нежни.  

Временна сцена за виртуалния разговор между музика и изобразително изкуство, провокиран от Стилиян Дичев, става галерия Оборище 5. 

Залата, която се намира до Музикалното училище в София, е идеално адаптирана за излагане на съвременно изкуство и същевременно – много подходяща за музикални изпълнения. Вдъхновени от картините на автора, впечатляващите млади изпълнители Катерина Радева /пиано/ и Виктория Маринова /цигулка/ сами избират репертоара, с който да озвучат официалното откриване на Музикалните кодове на Стилиян Дичев. 

Музикални кодове се открива на 3 април /сряда/ в 19:00 и ще бъде в Галерия Оборище 5 до 8 април. 

Очаквайте скоро и интервю със Стилиян Дичев в Прожектор!