Старт Прототип   

За Сосиете Женерал Експресбанк изкуството е мисия вече над десет години. С проекта Прототип, ръководен от Моника Балчева, банката застава зад идея, която съчетава иновации и изкуство в едно и цели да развива култура в обществото.

Новата платформа стартира с поп-ъп изложбата “В състояние на движение”. Куратори са Студио Комплект - колектив за консултантска и кураторска дейност, който подпомага с работата си развитието на българската визуална култура и се стреми да засили сътрудничеството между творци, бизнес, институции и публика.

За изложбата са подбрани 10 визуални творци под 40 години, които са завършили образованието си през последните 10 години в България или в чужбина, отдали се на различни сфери от съвременното изкуство и дизайн. Всички те се отличават с това, че прекосяват уверено полетата на визуални, материални и интелектуални интерпретации. Ето и кои са те: Вълко Чобанов, Красимира Буцева, Мария Налбантова, Мартина Вачева, Михаела Лакова, Мила Чорбаджиева, Миряна Тодорова и Стефан Карчев. Ева Вентова се включва във временната изложба, като дава изцяло нов облик на банковия клон на Сосиете Женерал Експресбанк и го адаптира с интериорните си решения за място за съвременно изкуство. Портретните фотографии на всички участници са дело на фотографа Яна Лозева.

До края на 2017 г. по проекта са предвидени още разнообразни като теми и публики събития.

Предстоящите събития ще бъдат обявени тук.